субота, 1 жовтня 2016 р.

Як відбуватиметься ДПА школярів у 2017 році


 Дати і предмети ДПА 2017 року

Ступінь навчального закладу
Початок проведення
Предмети
I (4-класники)
15 травня
українська мова
математика
літературне читання

 

Порядок державної підсумкової атестації у загальних середніх навчальних закладах у 2016/2017 навчальному році не зміниться. Про це повідомив директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко під час прес-конференції 21 вересня.

Державна підсумкова атестація випускників загальних середніх навчальних закладів І ступеня (початкова школа) розпочнеться 15 травня.  Перелік предметів, з яких буде проводиться державна підсумкова атестація для випускників шкіл І ступеня, порівняно з минулим роком, не зміниться. Зокрема, для загальноосвітніх навчальних закладів І ступеня – це українська мова, літературне читання, математика. Обов'язковою є атестація з української мови.

«Для випускників тих закладів, де навчання відбувається мовою національних меншин або вивчається одна з мов національної меншини, випускники можуть пройти державну підсумкову атестацію з мови національної меншини за рішенням педагогічної ради навчального закладу та з урахуванням побажань батьків», - додав директор департаменту МОН України.

При цьому Кононенко зауважив, що у початковій школі державна підсумкова атестація - це звичайна контрольна робота, яка проводиться для того, щоб оцінити рівень навчальних досягнень дітей. Додаткові підсумкові контрольні роботи у 4-х класах не проводять.

«Діти не повинні відчувати дискомфорт та отримувати стрес від участі в державній підсумковій атестації, треба їх налаштовувати на звичайну роботу», - пояснив він.

Атестація у навчальних закладах проводиться у письмовій формі. Завдання для проведення атестації укладаються навчальними закладами відповідно до орієнтовних вимог до змісту атестаційних завдань, затверджених Міністерством освіти і науки України. Завдання для підсумкових контрольних робіт розробляються методичним об'єднанням учителів (кафедрою) початкових класів загальноосвітнього навчального закладу (вчителем початкових класів у школах з малою наповнюваністю учнів).


Орієнтовні вимоги до оформлення атестаційної роботи на державну підсумкову атестацію в 4 класах


 Збірники для підготовки до ДПА





Немає коментарів:

Дописати коментар